• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Profilaktyka chorób neurodegeneracyjnych: Nowe strategie i badania.

Czarna herbatka jest chyba w Polsce w największym stopniu popularna. Mimo to mało kto chyba zastanawia się jak powstaje taka czarna herbata. A czarna herbatka ma dużo wspólnego z herbatą zieloną. Powstaje ona w wyniku fermentacji właśnie herbaty zielonej. Wiele legend głosi, że czarna herbata powstała kompletnie przypadkowo w wyniku nazbyt długiej fermentacji herbaty zielonej. I tym samym przypadek spowodował, że powstała prawdopodobnie w najwyższym stopniu dziś znana herbata czarna. Akompaniuje ona ludziom w pewnym sensie w każdym zakątku świata. Mimo to czarna herbata występuje też w rozmaitych gatunkach. Herbata zatem herbacie nierówna. A wolno się przecież o tym przekonać kupując chociażby herbatę w supermarkecie. Tania herbata z torebki tak zwana ekspresowa ma niedużo wspólnego z prawdziwą czarną herbatą liściastą rodzaju herbata liściasta. W następstwie tego kiedy zdobywamy herbatę należałoby spowodować jej jakość i unikać raczej najtańszych herbat z niskim półek sklepowych. Drugą istotną kwestią jest sposób palenia herbaty. Nawet jeżeli zakupimy dobrej jakości oraz właściwą gatunkowo herbatę jesteśmy w stanie popsuć jej smak nieodpowiednim parzeniem. Herbaty powinno być też właściwie dużo, tak by napar był należycie mocny, nie za słaby. Herbatę musimy także zaparzać w trafnej temperaturze. Woda musi być wrząca, w tak zwanym stadium wody białej, kiedy woda jest lekko niedogotowana, nie może być gotowana nazbyt długo.

1. Zajrzyj tutaj

2. Tutaj

3. Zobacz teraz

4. Dowiedz się teraz

Walka z rakiem jelita grubego: Skuteczna prewencja i terapia.

Categories: Medycyna

Comments are closed.